Rumah Baru Buat Ebook-Ebook Gue

Articles

Kegemaran gue membaca bikin gue sering baca ebook di netbook gue. Tapi sayangnya, baca teks di netbook itu ga asik: gue mesti sabar nungguin laptopnya nyala dulu, ribet bawanya karena netbook gue ini lumayan berat, selain itu mata gue juga lama-lama perih kalo baca teks di netbook.

Karena itu gue berencana beli tablet buat nyimpen semua koleksi ebook gue. Gue pengen tablet yang harganya terjangkau, ukurannya ga gede-gede amat, dan mudah dioperasiin. Setelah browsing sana-sini akhirnya gue menemukan pilihan yang pas buat kebutuhan gue. Amazon Kindle Fire.

Spesifikasi:

Display 7″ multi-touch display with IPS (in-plane switching) technology and anti-reflective treatment, 1024 x 600 pixel resolution at 169 ppi, 16 million colors.
Size (in inches) 7.5″ x 4.7″ x 0.45″ (190 mm x 120 mm x 11.4 mm).
Weight 14.6 ounces (413 grams).
System Requirements None, because it’s wireless and doesn’t require a computer.
On-device Storage 8GB internal (approximately 6GB available for user content). That’s enough for 80 apps, plus 10 movies or 800 songs or 6,000 books.
Cloud Storage Free cloud storage for all Amazon content
Battery Life Up to 8 hours of continuous reading or 7.5 hours of video playback, with wireless off. Battery life will vary based on wireless usage, such as web browsing and downloading content.
Charge Time Fully charges in approximately 4 hours via included U.S. power adapter. Also supports charging from your computer via USB.
Wi-Fi Connectivity Supports public and private Wi-Fi networks or hotspots that use 802.11b, 802.11g, 802.11n, or enterprise networks with support for WEP, WPA and WPA2 security using password authentication; does not support connecting to ad-hoc (or peer-to-peer) Wi-Fi networks.
USB Port USB 2.0 (micro-B connector)
Audio 3.5 mm stereo audio jack, top-mounted stereo speakers.
Content Formats Supported Kindle (AZW), TXT, PDF, unprotected MOBI, PRC natively, Audible (Audible Enhanced (AA, AAX)), DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, BMP, non-DRM AAC, MP3, MIDI, OGG, WAV, MP4, VP8.
Documentation Quick Start Guide (included in box); Kindle Fire User’s Guide (pre-installed on device). Additional information available online.

Gue memutuskan buat memilih tablet ini dibanding pilihan tablet lainnya adalah karena harganya yang relatif murah, yaitu $199 (sekitar 2 juta rupiah). Memang tablet ini tidak memiliki kamera dan mikrofon layaknya tablet lain, tapi rasanya bukan masalah buat gue, karena nanti juga gue ga akan membutuhkan tablet ini buat foto-foto.

Kaya yang bisa diliat di tabel diatas, gadget ini berfungsi lebih dari sekedar pembaca ebook. Tablet yang dipersenjatai koneksi Wifi ini juga dilengkapi pemutar musik, video, games dan aplikasi lainnya yang bisa diunduh atau dibeli di amazon store dan android market.

Dengan harganya yang terjangkau dan dilengkapi fitur WiFi, layanan konten, pemutar video dan games, rasanya barang ini sudah cukup baik. Haaah.. Gue pengen banget punya ini barang satu. Nabung deh yuk :D

Reference: http://www.amazon.com/Kindle-Fire-Amazon-Tablet/dp/B0051VVOB2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s